Mark van Eeuwen vliegt op 10 meter hoogte boven New York

19/06/2010 23:39

Red Bull Nederland BV

GTST-acteur Mark van Eeuwen en hoofdrolspeler van de nieuwste Nederlandse film 'de eetclub' is gisteravond in New York aangekomen om als co-piloot mee te vliegen in de Red Bull Air Race. "Dit is net zo goed als seks" zei Mark na afloop. Bezweet kwam hij na een vlucht van 15 minuten uit de Edge 540. "De hele ervaring, vliegen in NY boven de Hudson is natuurlijk uniek. Dit is de heftigste achtbaan ter wereld. Ik heb 7 G voor ontbijt gehad' Sinds 2009 heeft Mark zelf zijn vliegbrevet is dus een beginnend piloot met 150 vlieguren. Toch is Mark enorm onder indruk van de airrace en zijn piloten."Dit is echt topsport'!

Personal trainer Guy van der Reijden, onder andere verantwoordelijk voor de mooie lichamen van Lieke van Lexmond en Froukje de Both, is meegekomen naar New York om te bekijken hoe de piloten omgaan met de extreme krachten op het lichaam en hoe ze zich hierop mentaal en fysiek voorbereiden. "Deze vliegtuigen trekken soms wel 12G en die kan zeker niet iedereen zomaar aan. G-krachten moet je niet onderschatten, daar moet je fysiek goed op voorbereid zijn. Daarom heb ik vanochtend Mark kort getraind, omdat hij natuurlijk voor zo'n vlucht wel in een goede conditie moet zijn.

Boven de Hudson River vliegen in het weekend van 19 en 20 juni 's werelds beste piloten de vijfde race in het Red Bull Air Race World Championship. Al meer dan 5 jaar is de organisatie in contact met de stad New York. De enorme staat van dienst van de Red Bull Air Race heeft ervoor gezorgd dat in 2010 piloten met snelheden van bijna 400 km/uur en op een hoogte van nog geen 10 meter voorbij aan het vrijheidsbeeld vliegen met Manhattan als achtergrond.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.redbullairrace.com