Ingezonden persbericht

Wateringen, 20 juni 2010

The Upstairs opent Waterpop 2010

Zaterdagavond 19 juni vond in Westlands Popcentrum Nederland Drie de finale plaats van bandcompetitie Waterproof. De winnaar van de vier voorrondes, Braintrust, Pangea, 27 Ways to Win en The Upstairs, namen het in de finale tegen elkaar op om een plekje op het Waterpoppodium.

Het Haagse 27 Ways to Win opende de avond met hun aanstekelijke alternative-metal. De sterke zang en de samples die de toetsenist produceerde gaven het optreden een verrassende draai. De mannen van Braintrust namen de tweede set van de avond voor hun rekening. De muziek miste zo nu en dan afwisseling, maar het enthousiasme van de band en de interactie met het publiek maakte dit zeker goed. The Upstairs speelde erg overtuigend en lieten een 'ander' geluid horen. De drie mannen zweepten het publiek op en hadden duidelijk enorm veel plezier in het spelen. De muzikale avond werd afgesloten door Pangea met een lekker klinkende mix van pop en rock.

Het was een spannende avond vol goede muziek en vier bands die aan elkaar gewaagd waren. De jury was het erover eens dat The Upstairs een plek verdiend op het podium van Waterpop. Het aanstekelijke enthousiasme van deze band zal dit jaar te zien zijn als openingsact van Waterpop.

Andere bands die op Waterpop te zien zijn dit jaar zijn Go Back To The Zoo, Peter Pan Speedrock, The Boxer Rebellion, Blaudzun, Dse, Blue Grass Boogiemen, Saint Jude, Cassette Kids en Buster Shuffle. Daarnaast zijn er verschillende straattheateracts te bewonderen.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.

-----



Ingezonden persbericht