Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij ouderavond over financiële opvoeding in Deventer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont maandagavond 21 juni op de Christelijke basisschool Dol-Fijn in Deventer een ouderavond bij over het thema 'financiële opvoeding'. Ouders van kinderen uit de groepen 7 en 8 discussiëren met elkaar over onderwerpen als zakgeld, het doen van klusjes in huis en de mobiele telefoon.

Het thema van de ouderavond wordt ingevuld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met CentiQ, Wijzer in geldzaken. Het Nibud organiseert onder meer voor basisscholen themavonden voor ouders die vragen hebben over de financiële opvoeding van hun kinderen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd hebben leren omgaan met geld, later beter met geld kunnen omgaan dan kinderen die dit niet hebben geleerd. Een spreker van het Nibud houdt op de ouderavond een lezing over kinderen en geldzaken en de ouders krijgen praktische tips. Na de lezing gaan de ouders uiteen om in groepjes over diverse thema's te discussiëren. De uitkomsten van de discussies worden na afloop van de ouderavond gepresenteerd op de websites van CentiQ, Wijzer in geldzaken en het Nibud.

Prinses Máxima is aanwezig bij de lezing bij en woont een discussiegroep bij.

CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt 45 organisaties, waaronder het Nibud, die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.