Gemeente Dantumadeel


Extra informatieavonden over bezuinigingsvoorstellen

Het college van burgemeester en wethouders van Dantumadiel deed eind mei een voorstel over de prioriteiten op het gebied van bestaand beleid, nieuw beleid en vervangingsinvesteringen. Op dinsdagavond 15 juni a.s. om 20.30 uur informeert het college van BenW de gemeenteraad over de meerjarenbegroting 2011-2014. Na deze informatieavond worden er voor drie onderdelen extra informatiebijeenkomsten gehouden, waarbij het college met alle betrokkenen wil praten over de achtergrond en de consequenties van voorgenomen bezuinigingen.

Deze extra informatiebijeenkomsten worden gehouden op:
- 21 juni, 19.30 uur in de Mienskip te Feanwâlden: Informatieavond over de voorgenomen sluiting van de bibliotheek in Feanwâlden.


- 28 juni, 19.30 uur in Old Dutch te De Westereen: Informatieavond over de voorgenomen afstoting en zonodig sluiting van het zwembad De Frosk.


- 1 juli, 19.30 uur in het gemeentehuis te Damwâld: Informatieavond sportverenigingen.

Na de zomervakantie is er op 31 augustus een tweede informatieve raadsbijeenkomst gepland over de begroting van 2011, gevolgd door een rondetafelgesprek op 4 oktober en een opiniërende raadsvergadering op 19 oktober. Op 2 november a.s. valt een definitief besluit over de begroting van 2011 en de hierin opgenomen bezuinigingen.