Gemeente Papendrecht

11 juni 2010

Sportiefste School Papendrecht 2010
Leerlingen van openbare basisschool 't Kofschip, locatie De Wielen, zijn uitgeroepen tot de sportiefste van Papendrecht. Wethouder Kees Koppenol reikt de hierbij behorende bokaal maandag 21 juni om 14.45 uur uit aan de directrice, Edith van Dongen.

Om voor de zeer gewilde reuzenbokaal in aanmerking te komen tellen zowel de aanmeldingen voor de cursussen van Kies voor Hart en Sport als de inschrijvingen aan de schoolsporttoernooien mee.

Kies voor Hart en Sport
Tijdens het voortraject van het project Kies voor Hart en Sport zijn de figuren Rik en Tik langs diverse basisscholen in Papendrecht gegaan. Daar probeerden ze op ludieke wi jze om de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 enthousiast te maken om te kiezen uit diverse aanbiedingen vanuit de meeste Papendrechtse- en Alblasserdamse sportverenigingen. De kinderen konden voor 2 Euro drie tot vijf weken kennis maken met een tak van sport en vervolgens lid worden van de sportclub als de minicursus een succes was. Bijna alle basisscholen uit Papendrecht hebben meegedaan en 754 kinderen hebben een keuze gemaakt