Gemeente Heemskerk


dinsdag, 15 juni 2010

Boven de Baandert bespaart

Op maandag 21 juni vindt er in Cultureel Centrum Jansheeren (De Velst 6) vanaf 19.30 uur een informatieavond over energiebesparende maatregelen plaats. De avond is bedoeld voor bewoners met een eigen woning uit de wijk Boven de Baandert. Bewoners krijgen informatie over maatregelen, subsidies en kunnen direct met bedrijven in contact komen.

De informatieavond is een onderdeel van de campagne 'Boven de Baandert bespaart'. Deze campagne komt voort uit het buurtcontract dat het buurtteam Boven de Baandert met de gemeente sloot en waarin het thema 'duurzaamheid' is opgenomen. Met het project Boven de Baandert Bespaart willen gemeente, Milieudienst IJmond en het buurtteam Boven de Baandert de bewoners uit de buurt informeren over energiebesparingmogelijkheden in de eigen woning. Minder energiegebruik betekent minder uitstoot van CO2 en een lagere energierekening.

Voorbeeldwoningen
Voor het project heeft de Milieudienst IJmond vorig jaar energiegegevens verzameld van 1.560 woningen uit de wijk. Bijna een kwart van de bewoners deed mee aan dit onderzoek. Bij tien voorbeeldwoningen is een energieonderzoek uitgevoerd en is er een Energie Prestatie Advies (EPA) gemaakt. In dit advies staat precies welke energiebesparende maatregelen mensen kunnen nemen, wat deze kosten en wat deze hen opleveren. Alle woningen uit de wijk zijn gekoppeld aan één van deze voorbeeldwoningen. Woningeigenaren uit Boven de Baandert, die willen weten welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen, wat deze opleveren en welke subsidies er beschikbaar zijn, zijn van harte welkom op de informatieavond. Milieudienst IJmond presenteert de Energie Prestatie Adviezen van de tien voorbeeldwoningen en vertelt hoe bewoners de adviezen kunnen gebruiken voor de eigen woning. Ook zijn diverse bedrijven uit de regio aanwezig om informatie te verschaffen over maatregelen, zoals isolatieglas, gevel- vloer- en dakisolatie en de nieuwste HR-ketels al dan niet uitgerust met een zonneboilersysteem.

---

Bestanden:
Nieuwsbrief_EPA_3.pdf201 K