Gemeente Zoetermeer

Samen zorgen voor voldoende en goede buitenschoolse opvang

De organisaties voor buitenschoolse opvang, de twee grootste schoolbesturen en de wethouder onderwijs, Mariëtte van Leeuwen ondertekenen het basisdocument buitenschoolse opvang (bso) in Zoetermeer op maandag 21 juni om 12.00 uur.

'In het Collegeprogramma staat dat wij een programma voor kinderen voor en na de school belangrijk vinden', aldus Mariëtte van Leeuwen. 'Door een gezamenlijke visie en de samenwerking tussen bso, school en gemeenten hopen wij een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van het kind. Met sportieve, expressieve en educatieve activiteiten vinden kinderen elkaar en is de aansluiting met school makkelijker te maken. De ondertekening van dit document bekrachtigt het streven naar een bso-plaats op school of in de buurt van de school.'

Buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse en naschoolse opvang en vakantieopvang. De buitenschoolse opvang moet vooral bijdragen aan de ontwikkeling van een kind, maar moet ook als plezierig en uitdagend worden ervaren. Dat kan bijvoorbeeld met sport maar ook door samen te werken met scouting. Om dit te bereiken zijn goede afspraken tussen scholen en bso nodig. Het basisdocument is ook het resultaat van de inbreng van ouder(commissies)s. En door het document te tekenen verplichten de betrokkenen zich om gezamenlijk te werken aan goede bso.