Waterschap Dommel

bij Koevoortseweg

21 juni bijeenkomst plannen Beerze bij Koevoortseweg

Maandag 21 juni organiseert Waterschap De Dommel een inloopbijeenkomst over beekherstel van de Beerze. Het gaat om een stuk van de Beerze van ca. één km lengte, ter hoogte van de Koevoortseweg tot net voorbij de Kempseweg in Lennisheuvel.
Belangstellenden zijn van harte welkom om op 21 juni tussen 16.00 en 20.00 uur binnen te lopen bij de Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel.

Relatie met de Kampina

Samen met Natuurmonumenten werkt Waterschap De Dommel aan een plan voor beekherstel. Het doel is zowel de waterkwaliteit als de grondwaterstand te verbeteren. Het project hangt samen met de plannen om de verdroging van natuurgebied de Kampina te bestrijden. De natuur is afhankelijk van een goede grondwaterstand en de kwaliteit van het water. Veel natuurgebieden zijn momenteel aan het verdrogen. Het zorgen voor voldoende water is dan ook een belangrijke taak van het waterschap.

Verdroging bestrijden

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgelegd wat het project inhoudt en wat de mogelijkheden zijn om verdroging aan te pakken. Het project is nog in de beginfase; Er wordt geen kant en klaar plan gepresenteerd. Het doel van de inloopbijeenkomst is vooral om (gebieds)kennis uit te wisselen.