Gemeente Zoetermeer

Nachtafsluitingen Oostweg richting Den Haag

Op de afrit Oostweg naar de A12 richting Den Haag, ter hoogte van Bleiswijkseweg, wordt een roadblock geplaatst. Het roadblock kan in het asfalt zakken en vervangt de vaste afzetting, die tijdelijk was geplaatst. Met het roadblock kunnen strooiwagens en hulpdiensten voortaan verder de Oostweg afrijden, zonder de A12 op te moeten.

Voor de werkzaamheden wordt op de Oostweg in de nachten van 21/22 en 22/23 juni (van 21.00 uur tot 6.00 uur) de afrit naar Den Haag afgesloten. Dit geldt zowel voor verkeer vanuit Rokkeveen als Zoetermeer-Centrum.

Verkeer wordt omgeleid via afslag 6 (Zoetermeer-Centrum) en 8 (Bleiswijk). Met borden wordt de omleidingsroute aangegeven. Verkeer over de Oostweg richting Utrecht, Rotterdam, Rokkeveen en Zoetermeer-Centrum ondervindt geen hinder. Mochten de werkzaamheden vertraging oplopen, dan geldt de afsluiting ook voor de nacht van 23/24 juni.

Vorig jaar is de verkeerssituatie bij de afrit Oostweg naar de A12 richting Den Haag aangepast om de doorstroming op de Oostweg te verbeteren. Verkeer vanaf de Bleiswijkseweg kan nu alleen nog richting Den Haag rijden. Voor strooiwagens en hulpdiensten wordt een uitzondering gemaakt.