Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


16 juni 2010

---

Informatiebijeenkomst Tuinen van West

16 juni 2010
Maandagavond 21 juni wordt een tweedelige informatiebijeenkomst georganiseerd in het kader van de ontwikkeling van groen recreatiegebied Tuinen van West. Iedereen is welkom één of beide onderdelen in het programma bij te wonen in het Tuinstadhuis (Plein '40-'45).

Het programma is als volgt:

19.30 - 20.30: Watergebiedsplan

Waternet, de uitvoerende organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), is bezig met een nieuw watergebiedsplan voor de Osdorperbinnenpolder Noord. In het watergebiedsplan wordt het watersysteem beschreven en worden het peilbesluit en een inrichtingsplan voor de waterhuishouding opgesteld. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het waterpeil, de aan- en afvoer van water, de waterkwaliteit, planten- en dierenleven in en om het water en de functie van water.

Op 2 februari is een inventarisatieavond geweest waar bewoners en andere belanghebbenden hun knelpunten en wensen naar voren hebben gebracht. Maandag 21 juni worden vanaf 19.30 uur de resultaten van onderzoeken gepresenteerd en mogelijke oplossingsrichtingen toegelicht.

20.45 - 21.45: Middengebied Osdorperbinnenpolder Noord

Het 'middengebied' ligt tussen Sportpark de Eendracht, de Nico Broekhuijsenweg en de Haarlemmerweg. In het zuidelijke deel langs de Nico Broekhuijsenweg staat een botenhuis/kiosk gepland met parkeergelegenheid. Ook komt hier een openbare speeltuin in combinatie met een speciale attractie. In de rest van het gebied vinden we straks grasland, volkstuinen, nutstuinen en een klein evenemententerrein. Maandag 21 juni wordt vanaf 20.30 het voorlopige ontwerp gepresenteerd. Uw reacties worden zover mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp, dat medio 2010 wordt vastgesteld.

Indien u vooraf vragen heeft, kunt u contact opnemen programmamanager Tuinen van West, Arja Nobel, via het centrale nummer 14020.
---