Gemeente Beek


Landelijke expositie Foto Nationaal in gemeentehuis Beek

Van 21 juni tot en met 23 juli a.s. is de landelijke expositie Foto Nationaal te zien in het gemeentehuis van Beek. Deze expositie wordt georganiseerd door de Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen - kortweg Fotobond - en geeft een beeld van het beste hedendaagse fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. De expositie is op verscheidene plaatsen in het land tentoongesteld. De presentatie in het gemeentehuis van Beek vormt het sluitstuk van deze editie.

Foto Nationaal is een selectiewedstrijd voor vergevorderde amateurfotografen op landelijk niveau. Deelnemen aan Foto Nationaal kan slechts op aanbeveling van de afdelingen van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. Selectie voor Foto Nationaal is dan ook voor fotografen een grote eer. Aan deze editie namen 134 fotografen met 145 series (zwart-wit en kleur) deel. De jury, bestaande uit Peter Thoben (directeur Museum Kempenland), Joyce Siahaya (fotoredactie NRC-Handelsblad), Han Schoonhoven (schrijver en recensent) en Frank Boots (voorzitter Fotobond en voorzitter van de jury), selecteerde uiteindelijk 20 laureaten voor deze selectietentoonstelling. 2 Series zijn uitgekozen voor een eervolle vermelding (Hans van der Pol uit Uithoorn en Jan Ros uit Nw. Lekkerland).

Voor verdere informatie over de expositie kunt u terecht op de website van de Fotobond http://www.fotobond.nl, of bij de voorzitter van de Fotobond afdeling Limburg, dhr. Peter van der Ham, tel. 046-4527549.

De expositie is te bekijken van 21 juni t/m 23 juli, op werkdagen van 9.00 â 12.30 uur, op woensdag van 14.00 â 19.00 uur, en op 4 juli (tijdens de culturele manifestatie âBurgemeester Janssen bekent kleurâ) van 13.00 â 18.00 uur.

Â