Gemeente Enschede

Opschoonochtend Winkelcentrum Boswinkel

Maandag 21 juni organiseren ondernemers van het winkelcentrum Boswinkel samen met Stadsdeelbeheer West een opschoonactie. Tijdens deze opschoonochtend voeren vrijwilligers allerlei werkzaamheden uit waardoor het winkelcentrum een opfrisbeurt krijgt.

Dit initiatief komt voort uit het K.V.O. (Keurmerk Veilig Ondernemen) overleg waarin allerlei instanties zitting hebben die betrokken zijn bij het winkelcentrum; de ondernemersvereniging, politie, stadsdeelbeheer, woningcorporaties, wijkraden, brandweer, en het hoofdbedrijfschap detailhandel.

Meedoen
Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom. Ondernemers, bewoners en stadsdeelbeheer West verzamelen om 10.00 uur aan de achterzijde van het winkelcentrum aan de Wethouder Gerbertstraat op Boswinkel. Voor benodigde materialen wordt gezorgd.

Enschede
Steeds meer Enschedeërs nemen zelf het initiatief om hun buurt op te schonen. De gemeente is blij met dit soort acties. Wethouder Hans van Agteren: "De openbare ruimte is van ons allemaal dus moeten we er samen voor zorgen dat deze schoon blijft." De gemeente Enschede ondersteunt opschoonacties door het beschikbaar stellen van de zwerfafvalmobiel. Deze aanhanger is gevuld met materialen die het opschonen gemakkelijk en veilig maken, zoals papiergrijpers en veiligheidshesjes. Inwoners die hun wijk of buurt willen opschonen, maar zelf geen materialen hebben om dit te doen, kunnen gebruik willen maken van de voorzieningen van de gemeente door contact op te nemen met het Stadsdeelbeheer via telefoonnummer 053-4817600.