Politie Drenthe

Maandag 21 juni 2010

Provincie Drenthe, 21-06-2010

Rijbewijs ingevorderd

NIEUW BUINEN Op de N379 bij Nieuw Buinen vorderde de politie zondagmiddag het rijbewijs in van een 42-jarige automobilist uit het Groningse Alteveer. De man werd op deze weg gelaserd met een snelheid van 147 km per uur terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur.

Aangehouden op verdenking mishandeling

ASSEN Zondagmiddag hield de politie in de omgeving van de Torenlaan in Assen een 20-jarige jongeman uit deze plaats aan. De jongeman woont in een instelling voor begeleid wonen in Assen. Zondagmiddag sprak een begeleider van deze instelling de jongeman op het niet nakomen van afspraken. Hij werd hij boos en mishandelde de begeleider. Deze belde de politie en deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

Woningbrand

MEPPEL Een storing in een wasdroger veroorzaakte zondagmiddag zeer waarschijnlijk brand op de bovenverdieping van een woning aan het Ruskenstuk in Meppel. De bewoners waren afwezig en een buurman die de brand ontdekte waarschuwde de brandweer. De hele bovenverdieping brandde uit.

Politie onderzoekt mishandeling

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Assen. Zondagmiddag tegen 18.00 uur liep zij met haat hond te wandelen in het Asserbos ter hoogte van de ijsbaan. Daar werd zij lastig gevallen door een onbekende jongeman. Hij volgde het meisje en toen hij dreigend op haar afkwam hield zij hem met een paraplu op afstand en gaf hem een schop. De jongeman reageerde daarop door het meisje een harde trap in de buik te geven. Hierop liep hij weg en verdween op een zwarte oude herenfiets. Het meisje is door een arts behandeld. Zij deed aangifte. De dader is volgens het slachtoffer zo rond de 18 jaar. Hij is mager en heeft zwart gemillimeterd haar, een rond gezicht en een bleke huidskleur. Hij droeg een zwarte jas, zwart T-shirt, gebleekte spijkerbroek met scheuren en een zwarte cap. Hij liep op zwarte zogenaamde legerkisten. Getuigen van het voorval en mensen die menen te weten wie deze dader is, kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.