Gemeente Geldermalsen

Startersleningen onder druk

Na provincie haakt nu ook het Rijk af. Gemeente blijft leningen verstrekken zolang budget toereikend is
Om de toegang tot de woningmarkt voor starters te verbeteren besloot de gemeenteraad in 2007 gemeentelijke startersleningen van maximaal EUR 35.000,-- te gaan verstrekken. Aanvankelijk werd hiervan de helft bekostigd door het Rijk en een kwart door de provincie Gelderland. Nadat in 2009 de provincie al had aangegeven niet langer te kunnen bijdragen, is onlangs ook het Rijk afgehaakt. Ook daar blijkt hiervoor niet langer budget beschikbaar te zijn.

Dit betekent, dat elke starterslening nu volledig voor rekening van de gemeente komt met als gevolg dat ook hier de bodem van de kas in zicht begint te raken. Op dit moment resteert er nog een bedrag van ongeveer EUR 350.000,-- en zijn er zeven aanvragen in behandeling. De regeling gaat uit van het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Gelet op de grote bezuinigingsoperatie waarvoor het gemeentebestuur zich gesteld ziet, is het niet aannemelijk dat in de nabije toekomst extra geld voor het verstrekken van startersleningen kan worden vrijgemaakt.

Informatie over de starterslening

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258