Gemeente Grootegast


Verkeersbesluit over parkeren van vrachtwagens

De raad van Grootegast heeft in zijn vergadering van 1 juni 2010 de beleidsnota âParkeren grote voertuigen gemeente Grootegastâ vastgesteld.

Dit beleid is vastgesteld na afloop van een inspraakperiode, waarbij de ingekomen reacties c.q. zienswijzen niet hebben geleid tot een inhoudelijke aanpassing van deze nota.

Op grond van het vastgestelde beleid heeft het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 10 juni 2010 met toepassing van artikel 5.1.7., lid 1 van de APV een parkeerverbod vastgesteld (door middel van aanwijzing van een zone voor alle bij de gemeente in beheer zijnde wegen en straten binnen de bebouwde kommen van de gemeente Grootegast, waarbinnen het verboden is om een voertuig te parkeren, dat met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan zes meter en/of een hoogte van 2,4 meter, met uitzondering van de toegangswegen en overige wegen van het industrieterrein âPark-Westâ te Grootegast).

Het parkeerverbod zoals aangegeven geldt voor alle bebouwde kommen van de dorpen Opende, Kornhorn, Doezum, Grootegast, Lutjegast, Sebaldeburen, Oldekerk en Niekerk met dien verstande dat het laden en lossen van vrachtwagens ten alle tijde mogelijk blijft. Het parkeerverbod geldt niet van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

De gemeente komt met het parkeerverbod tegemoet aan diverse klachten van inwoners van de gemeente.

De aandacht wordt erop gevestigd dat het parkeerverbod in werking treedt op 1 juli 2010. Tegen dit besluit tot het instellen van een parkeerverbod voor grote voertuigen, zijnde een algemeen verbindend voorschrift als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht is geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Tegen overtreding van het parkeerverbod zal na een eerste waarschuwing door de bijzondere opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Grootegast, dan wel door de Regiopolitie Groningen procesverbaal worden opgemaakt.