KPN NV

KPN Nieuws

Smartphone flink in opmars bij ondernemers

Datum

21 juni 2010

Nummer

042

Bijna een kwart van de ondernemers in Nederland is van plan om binnen een jaar een smartphone aan te schaffen. Ruim vier op de tien ondernemers beschikken op dit moment al over een smartphone. Dit blijkt uit recent onderzoek in opdracht van KPN uitgevoerd door De Vos & Jansen Marktonderzoek onder ondernemers.

Vooral gebruik e-mail en agenda functie

34,2% van de ondernemers verwacht, indien ze de beschikking zouden hebben over een smartphone, deze vooral te gebruiken voor e-mail (naast bellen en eventueel sms-en). MKB-ers die al een smartphone hebben, of die van plan zijn er binnen een jaar een te nemen, noemen vaker de

e-mail en de agenda functie dan degenen die niet van plan zijn er een aan te schaffen (31,6% versus 23,1%). Deze laatste groep geeft vaker aan de smartphone alleen te zullen gebruiken voor bellen (en sms-en), wat verklaart waarom ze minder interesse hebben in een dergelijk toestel. Opvallend is verder dat slechts 2,5% van alle ondervraagde ondernemers verwacht de smartphone te gebruiken voor het downloaden van handige apps.

Werk/privé balans

Driekwart van de ondernemers gebruikt zijn smartphone ook privé. 11 procent geeft aan dit niet te doen omdat men na werktijd alleen bereikbaar wil zijn voor familie en vrienden of omdat men werk en privé strikt gescheiden wil houden. Vier op de tien ondernemers zien geen moeilijkheden in het mobiel werken met een smartphone. Bij de vraag waar ondernemers uitdagingen zien in het mobiel werken met een smartphone wordt als grootste uitdaging het behouden van de werk-privé balans genoemd (42,2%).