Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Rijbewijs Edese ingevorderd na botsing met lichtmast
Publicatiedatum: 21-6-2010 9:17:31

EDE - Het rijbewijs van een 26-jarige Edese automobiliste is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 juni ingevorderd. Dit gebeurde op de N224 in haar woonplaats.

Agenten kregen die nacht de melding naar de N224 te gaan. Nabij de kruising met de Kade zou een aanrijding hebben plaatsgevonden. Ter plaatse zagen ze een lantaarnpaal op de grond liggen. Even verderop zagen ze een auto staan, die schade aan de voorzijde had. Bij het voertuig stonden enkele personen, waaronder de Edese. De vrouw zou hebben gereden. Haar werd een blaastest afgenomen. Het bleek dat zij onder invloed verkeerde (0,85 promille). Hierop werd zij aangehouden, werd haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van vijf uur opgelegd.
(067782)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op parkeerplaats langs A1

Publicatiedatum: 21-6-2010 9:17:11

STROE - Een 46-jarige inwoner van Hoevelaken is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 juni aangehouden op een parkeerplaats langs de A1. Hij wordt verdacht van diefstal. Tevens kreeg hij drie bekeuringen uitgereikt.

Surveillerende agenten zagen een bestelauto op de parkeerplaats Tolnegen staan. Controle wees uit dat het voertuig niet verzekerd was. Hierop werd de Hoevelakense bestuurder aangesproken. Deze kon geen identiteitsbewijs of rijbewijs tonen. Tevens werd duidelijk dat deze persoon nog een boete open had staan. In de wagen zou inbrekersgereedschap hebben gelegen, welke in beslag werd genomen. De agenten roken ook een diesellucht. In het voertuig stond een tank met daarin een vloeistof. Mogelijk was deze vloeistof van diefstal afkomstig. De man werd aangehouden. Tevens werden voor hem drie bonnen uitgeschreven (eenmaal voor het onverzekerde voertuig, eenmaal voor het niet kunnen tonen van een id-bewijs en eenmaal voor het voorhanden hebben van het gereedschap).
(067786)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Otterlose gewond na botsing

Publicatiedatum: 21-6-2010 9:16:43

LUNTEREN - Een 16-jarige Otterlose is zondagavond 20 juni gewond geraakt bij een botsing met een auto.

De Otterlose zat bij een 17-jarige inwoner van Kootwijkerbroek op een scooter. De twee reden over het fietspad bij de Lage Valkseweg in Lunteren. Een 20-jarige Lunterenaar wilde met zijn auto de weg op rijden en moest daarvoor het fietspad oversteken. Vermoedelijk zag hij de scooter over het hoofd. De voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Hierbij liep het meisje letsel op (mogelijk aan haar been). Ze werd voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (067781)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053