Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuw onderkomen Biljartvereniging IJsselmonde

bij omni-vereniging USV aan het Vosbergenpad 30

Vanaf volgende maand kunnen biljartliefhebbers terecht bij omni-vereniging USV aan het Vosbergenpad 30. Deze nieuwe locatie van biljartvereniging IJsselmonde is het resultaat van een gezamenlijke zoektocht van deelgemeente en biljartvereniging en een gastvrij USV.

Biljartvereniging IJsselmonde zocht een nieuw onderkomen, nadat bekend werd dat het Dienstencentrum haar deuren zou sluiten. De zoektocht verliep moeizaam. Dagelijks bestuurder Bram van Hemmen kreeg van dit probleem te horen en is mee gaan zoeken. Bram van Hemmen: 'Het kan niet zo zijn dat een vereniging die al zo lang actief is, uit IJsselmonde zou verdwijnen. Het is onze bestuurlijke plicht als deelgemeente om proberen te helpen. Gelukkig vonden we snel een oplossing met USV.' De onderhandelingen tussen USV en de biljartverenigingen verliepen heel soepel. Er was direct een klik tussen de voorzitters van beide verenigingen.
Sportvereniging Uit Sport en Vriendschap (USV) aan het Vosbergenpad 30 bestaat uit de omni-vereniging, een handboogsportvereniging, een hondensportvereniging, een modelbouwvereniging en jeu de boulesvereniging. En vanaf 1 juli dus ook een biljartvereniging.

Deelgemeente IJsselmonde en Perspect (voormalige verhuurder biljartvereniging) betalen mee aan de komende verhuizing van biljartvereniging naar het Vosbergenpad. Ook USV is de biljartvereniging financieel tegemoet gekomen, zodat de contributie niet direct na de verhuizing hoeft te worden opgehoogd.