Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gebiedsmanager maakt kennis met bewoners Veranda

Net als zijn bestuurders huldigt gebiedsmanager Marcel Dekker het devies vol vertrouwen, handen uit de mouwen. Vanuit de deelgemeente is hij voor het gebied Beverwaard, Oud IJsselmonde en de Veranda het aanspreekpunt op bijvoorbeeld onderwerpen als leefbaarheid, veiligheid en buitenruimte. En dat is hij niet vanachter zijn bureau, maar vooral in dat gebied zelf. Om een gebied en de bewoners te leren kennen, moet je juist achter dat bureau vandaan en de wijken in. En dat doet Marcel dan ook. Zo ging hij op woensdagavond 16 juni op bezoek bij enkele betrokken bewoners van de Veranda. Dat bezoek was in verschillende opzichten een primeur. Een primeur omdat een kennismaking dat altijd is, een primeur omdat een nieuw communicatie-instrument van de deelgemeente nuttig blijkt te zijn en een primeur omdat er nu contact is gelegd tussen deelgemeente en bewoners van de Veranda.

Aanleiding voor de kennismaking waren de reacties van de bewoners op het digitale Burgerplatform dat van half februari tot eind maart op de website van de deelgemeente was opengesteld. Via dit voor de deelgemeente nieuwe communicatie-instrument konden inwoners van IJsselmonde reageren op de concept-gebiedsvisie. Dit document is het resultaat van een aantal bijeenkomsten met bewoners en ondernemers eind vorig jaar. De definitieve visie gaat in belangrijke mate bepalen wat er de komende vier jaar gebeurt in deze deelgemeente. Welke problemen worden aangepakt en welke kansen de komende jaren worden opgepakt.

Mensen konden aangeven of ze het eens waren met de gekozen themas, of er themas ontbraken en of de gebiedsvisie goed weergeeft waar de deelgemeente de komende jaren mee aan de slag moet. Opvallend was dat de meeste reacties afkomstig waren van bewoners van de Veranda. Voor Marcel dus een mooie gelegenheid om de respondenten op te zoeken en door te praten over hun reacties. Daarmee heeft hij nu ook voor de toekomst contactpersonen voor de Veranda. En dat is gunstig, want de Veranda ligt nog altijd als een vreemd schiereiland geïsoleerd in de deelgemeente IJsselmonde. Onderwerpen die tijdens het kennismakingsgesprek aan de orde kwamen waren overlast van het tijdelijke parkeerterrein op het H.I.-complex, verkeersveiligheid en het aantrekkelijker maken van de boulevard langs de Nieuwe Maas.

Afgesproken is dat de bewoners vanaf nu met vragen, problemen of tips over veiligheid, leefbaarheid of buitenruimte contact op kunnen nemen met Marcel. Andersom kan Marcel deze betrokken bewoners van de Veranda benaderen bij toekomstige ontwikkelingen op de Veranda, bijvoorbeeld de workshop met bewoners voor de totstandkoming van de iWAP voor Beverwaard, Oud IJsselmonde en de Veranda.
Overigens blijft natuurlijk ook het gemeentelijke telefoonnummer 14 010 voor bijvoorbeeld klachten over zwerfvuil of losliggende stoeptegels van kracht en het nummer van de politie 0900-8844. En Marcel raad bewoners aan om ook vooral van deze nummers gebruik te blijven maken. Daarnaast is Marcel zelf te bereiken via telefoonnummer 4798205 of per e-mail: marcel.dekker@ijsselmonde.rotterdam.nl