Deltion College


nieuws


21-06-10

Deltionleerlingen en -medewerkers doen mee aan Wavinloop

Een lang oranje lint (dankzij de door Deltion en Olympus gesponsorde shirtjes) verscheen aan de start. Ondanks de 3500 deelnemers bleven ze de hele loop goed zichtbaar. De start was op de Koggelaan waarna het langs duizenden belangstellenden naar de finish op de Melkmarkt ging. De deelnemers werden enthousiast aangemoedigd en velen konden die aanmoedigingen goed gebruiken, omdat het flink warm was, waardoor het erg zwaar werd. Langs de route heerste een geweldige sfeer, mede door de aanwezigheid van 11 bands en dj's. Maar de aankomst was helemaal overweldigend. Aangekomen op de Melkmarkt moest er eerst nog een klein rondje door de stad worden gelopen, waarna eindelijk na ruim 6 kilometer het finishdoek gepasseerd kon worden.

Er was een speciale competitie voor scholieren in diverse categorieën. De defensiestudenten deden mee bij de bovenbouw en Martijn Bruintjes werd 3e bij de jongens. Overall was hij 17e en dat is een knappe prestatie in een veld met heel veel wedstrijdlopers. Er deden 100 scholierenteams mee, met een tweede en derde plaats viel het Defensieteam ook hier in de prijzen. Zeven teams eindigden overigens bij de eerste tien Dit bewijst wel dat de fysieke trainingen die deze studenten krijgen tot een uitstekend algemene conditie leiden, vooral ook omdat alle studenten een zware stageweek bij defensie in de benen hadden.

Twee leraren van het Defensieteam, de heren René Heldoorn en Mirel KeriÄ, hebben hun studenten het goede voorbeeld gegeven door de halve marathon te lopen, maar zoals elk jaar waren zij natuurlijk niet de enige lopers van Deltion. Wilt u weten welke collega's er nog meer liepen en wat hun tijden waren dan verwijzen wij u graag naar de site van de halve marathon Zwolle:

www.halvemarathonzwolle.nl Hier vindt u bovendien nog meer foto's en verslagen.

---