Gasterra



21-6-2010 | Persbericht

Smart Hybrid Foundation versterkt zijn positie
Stichting Warmtepompen gaat naar SHF

Zo'n 1,5 jaar geleden heeft onze onderneming zich sterk gemaakt voor de oprichting van de Smart Hybrid Foundation (SHF). Dit geeft GasTerra de gelegenheid om het product aardgas binnen het onderwerp warmtepompen goed te positioneren.

De missie van SHF is om de inzet van hybride warmtepompen te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp is een energiezuinige combinatie van een gasgestookte HR-ketel en een kleine elektrische warmtepomp. Daarbij neemt de warmtepomp een groot deel van de basislast van de warmtevraag voor zijn rekening en levert de HR-ketel warmte tijdens de piekuren en voor het bereiden van warm water (dat veel warmtevermogen vergt).

In zijn korte bestaan heeft SHF een omvangrijk ledenbestand opgebouwd dat meer dan 90% van de warmtepompfabrika(n)ten dekt. Daarnaast is een uitstekende reputatie opgebouwd. Dit vormde voor de in energieland gerespecteerde Stichting Warmtepompen aanleiding om zich bij SHF te voegen.


_ _