Gemeente Heemskerk


maandag, 21 juni 2010

Training 'Aanspreken op gedrag'

De buurteams van van Acker tot Burcht en Boven de Baandert bieden hun bewoners de training 'Aanspreken op gedrag' aan. De gratis training duurt drie avonden en wordt in september gegeven in buurthuis De Schuilhoek.

Bijna iedereen heeft te maken met directe buren. Buren kunnen voor gezelligheid zorgen en een rol spelen voor praktische zaken als hulp bij klussen en zorg voor de kat als je op vakantie bent. Helaas zijn niet alle burencontacten even prettig. Waar verschillende mensen met verschillende levensstijlen naast elkaar leven, kunnen irritaties en conflicten ontstaan. Een vraag die bij dit soort situaties naar voren komt is: hoe kan ik mijn buren aanspreken op hun gedrag zonder dat ik een grote mond terug krijg? En: hoe reageer ik zelf als ik word aangesproken op mijn gedrag? Op deze vragen geeft de training een antwoord.
De training vindt plaats op maandagavond 6 september, 20 september en 4 oktober 2010. De avonden starten om 19.00 uur en eindigen rond 22.30 uur. Hieronder Van deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht.

Programma
De eerste avond: kennismaking, ervaringen uitwisselen, inzien dat iedereen overlast anders ervaart, inzien hoe een conflict kan ontstaan en wat de eigen rol hierin is.
De tweede avond: huiswerk en ervaringen uitwisselen, gebruiksaanwijzingen per communicatiestijl leren, onderling oefenen met de verschillende stijlen en oefenen met acteur, rollenspel. De derde avond: huiswerk en ervaringen uitwisselen, omgaan met weerstand en oefenen met acteur, rollenspel.

Aanmelden
Geïnteresseerden in de training kunnen zich vóór 12 juli 2010 aanmelden bij opbouwwerker Ingrid Dudink. Telefoonnummer 0251-253054 of per e-mail ingrid.dudink@remove-this.welschap.nl. Naast opgave van persoonsgegevens dienen geïnteresseerden kort schriftelijk te motiveren waarom men de training wil volgen en welke situaties men zou willen oefenen.

Het maximale aantal deelnemers is twaalf. Bij meer aanmeldingen wordt er geloot. De training is uitsluitend bedoeld voor bewoners van Boven de Baandert en van Acker tot Burcht.

---