Politie Gelderland-Midden

Jongens opgepakt na mishandelen Arnhemmer (16)

Publicatiedatum: 21-6-2010 10:09:19

ARNHEM - De politie heeft zondagavond 20 juni in de wijk Elderveld in Arnhem drie jongens opgepakt die ervan verdacht worden een 16-jarige jongen uit die stad te hebben mishandeld. Een van de verdachten kon door de vader van het slachtoffer worden ingerekend en aan de politie overgedragen.

Het slachtoffer fietste rond half tien over de Gorinchemstraat toen hij naar eigen zeggen door een groep jongeren werd klemgereden en zonder aanleiding werd geschopt en geslagen. De Arnhemmer zag kans om aan zijn belagers te ontkomen en reed naar huis. Zijn belagers achtervolgden hem echter tot aan zijn huis. De vader van het slachtoffer reageerde op hulpgeroep van zijn zoon en wist een van hen, een dertienjarige jongen uit Amsterdam, aan te houden. De rest sloeg op de vlucht. Nadat de politie gewaarschuwd was kwamen twee veertienjarige Arnhemmers nog verhaal halen. Zij werden echter door het slachtoffer herkend als een van de betrokkenen van de mishandeling en werden door de politie ook aangehouden. De drie zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.
(067770)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer (19) aangehouden na ruzie in lijnbus

Publicatiedatum: 21-6-2010 10:05:33

ARNHEM - Op het Velperplein in Arnhem heeft de politie zondagavond 20 juni een 19-jarige jongen uit die stad aangehouden na een ruzie in een lijnbus. De Arnhemmer verzette zich echter tegen zijn arrestatie.

De chauffeur van een lijnbus riep omstreeks kwart over elf de hulp in van de politie nadat hij geconstateerd had dat de jongen de bus in stapte met een ongeldig vervoersbewijs. De Arnhemmer had daarbij de buschauffeur uitgescholden en nam evengoed plaats in de bus. Toen een agent in gesprek ging met de jongen schold hij de agent ook uit. Daarop werd hij aangehouden. Daarbij moest pepperspray aan te pas komen omdat de Arnhemmer zich verzette. Met een te hulp geschoten collega kon de Arnhemmer geboeid worden. De jongen is voor nader verhoor in verzekering gesteld.
(067775)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---