Gemeente Bergambacht


Bergambacht houdt financiën op orde


---

Bergambacht, 18 juni 2010.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in hoofdlijnen de financiën voor de periode tot en met 2014 op orde. Dit is te lezen in de Kadernota 2011. De door het Rijk aangekondigde bezuinigingen kunnen zonder ingrijpende maatregelen worden opgevangen. Een geruststellend bericht voor de gemeenteraad zo net voor het zomerreces.

In de Kadernota zijn de plannen voor de komende jaren opgenomen, voorzien van een financiële onderbouwing. De uitvoering van de plannen uit de Structuurvisie Beleef Bergambacht wordt onverminderd voortgezet. Belastingverhoging is niet voorzien de komende jaren. Slechts de inflatie wordt doorberekend.

De gemeenteraad behandelt de Kadernota en het financiële beleid op dinsdag 29 juni. Aanvang 20.00 uur. De raad geeft dan aan of het met de voornemens van het college van B & W kan instemmen en geeft mogelijk aanvullende richtlijnen (kaders) mee aan het college.

Een greep uit de plannen laat zien dat burgemeester en wethouders streven naar een verdere, evenwichtige, uitbouw van de regiofunctie van Bergambacht onder andere door het stimuleren en faciliteren van een gezond ondernemersklimaat. De realisatie van de uitbreiding van bedrijventerrein de Wetering (10ha) en het versterken van de Winkelhof zijn belangrijke opgaven voor de komende jaren. Woningbouw blijft van vitaal belang. Voor de komende periode zijn voorbereidingen gereed of in een vergevorderd stadium voor 450 nieuwe woningen.

Op de terreinen jeugd en preventie voor alcohol- en drugsgebruik wordt fors ingezet.
Ook staan infrastructurele werken gepland, zoals rotondes, onder andere in de N210 bij Ammerstol.


---