Gemeente Maassluis

Schooljaar project West Beweegt afgesloten op het water

De leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen Westhoek en Kardinaal Alfrinkschool waren dit schooljaar volop in beweging. Zij deden namelijk mee aan het gemeentelijke project West Beweegt. In dit project krijgen kinderen meer mogelijkheden om te bewegen en worden ze gewezen op het belang van gezonde voeding. Het schooljaar 2009/2010 werd afgesloten met een kennismakingsles zeilen.

Evenals de voorgaande twee schooljaren werkte ook dit schooljaar weer verschillende sportaanbieders met plezier mee aan West Beweegt. Balletstudio Marion Schouten, handbalvereniging Unitas '63, hockeyvereniging MHV Evergreen, reddingsbrigade VRB Maassluis, kickboksvereniging Fighting4All, tenniscentrum RPC Maassluis, tennisvereniging TV Evergreen, basketballvereniging MBV Green Eagles, tafeltennisvereniging T.O.G., korfbalvereniging CKC Maassluis, FietsPromo, volleybalvereniging MVC en de Stichting Outdoor Sport Promotion Maassluis zorgden voor een afwisselend sportkennismakingsaanbod. De leerlingen konden zo op een informele manier kennismaken met een voor hun nieuwe sport.

Als afsluiting van dit schooljaar konden de leerlingen deelnemen aan een kennismakingsles zeilen bij de Delftse Watersportvereniging op de Foppenplas. Ondanks het dreigende (regenachtige) en windstille weer, ging een enthousiaste groep kinderen woensdag 9 juni jl. het water op om te ervaren wat het is om aan het roer van een zeilboot te staan. Na een intensieve, leerzame middag stonden de leerlingen na vier uur zeilles weer moe maar voldaan op de kant.

Ook in dit derde jaar van het project hebben leerlingen en leerkrachten West Beweegt met veel enthousiasme ontvangen en uitgevoerd. De gemeente Maassluis bedankt hen daarvoor, maar ook de sportaanbieders en andere organisaties die de uitvoering van West Beweegt mogelijk maakten. Op naar het vierde en laatste projectjaar!

Meer informatie over West Beweegt is te vinden op de website van het Sportservicepunt Maassluis: www.maassluis.nl/sportservicepunt.