Politie Groningen

Maandag 21 juni 2010

Provincie Groningen, 21-06-2010

Stadjer overvallen in woning

GRONINGEN Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar een overval die zondagavond rond 19:30 uur in een woning de Kaliumstraat in Groningen heeft plaatsgevonden. Twee onbekende mannendrongen de woning binnen. Zij vielen de bewoner aan. De overvallers dwongen het slachtoffer geld af te geven. Nadat de bewoner de mannen geld had gegeven kon hij via een raam de woning uitvluchten. De overvallers verlieten daarna de woning met een nog onbekend geldbedrag als buit. De bewoner moest zich met verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt het incident. De politie zoekt getuigen van deze overval. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen brand

LEEK Zondagavond rond 23:30 uur heeft er een brand gewoed bij de jeugdhangplek aan de Leuringslaan in Leek. De brandweer bluste het vuur, waarna de politie een eerste onderzoek in kon stellen. De hangplek is door het vuur grotendeels verloren gegaan. De agenten doen onderzoek om de oorzaak van de brand te achterhalen. Vandaag gaat de technische recherche aan het werk om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

De politie is op zoek naar getuigen van de brand. Zij kunnen bellen met de politie op 0900-8844. Ook is het mogelijk te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Nog onbekende vernielt achttien autos

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen op de Johan Willem Frisostraat geconstateerd dat er van achttien personenautos de band was lek gestolen. In de straat spraken de agenten met meerdere benadeelden. Mogelijk zijn de vernielingen in de nacht tussen 02:00 en 04:00 uur plaats. De politie stelt een onderzoek in en vraagt de eigenaren aangifte te doen.

Bromfietser gewond bij ongeval

USQUERT Een 42-jarige inwoner van Usquert is zondagavond gewond geraakt op de Wadwerderweg in zijn woonplaats. De bestuurder van een bromfiets was, nadat hij tegen een betonnen paal was gebotst en na een daaropvolgende lancering, op het wegdek terecht gekomen. De man gaf aan alcohol gedronken te hebben. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar is bloed van hem afgenomen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte heeft geen rijbewijs.

Verdachten aangehouden voor diefstal lood

HOOGEZAND De politie heeft zondagnacht een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw (beiden uit Delfzijl) aangehouden voor diefstal. Tijdens een routinecontrole op de Erasmusweg in Hoogezand viel het de agenten op dat de 29-jarige een zenuwachtige indruk maakte. In de bagageruimte van de auto trof de politie een aantal pakken lood aan. Tevens troffen de agenten gereedschap aan. Het lood is vermoedelijk gestolen bij een basisschool aan de Erasmusweg in Hoogezand. De politie stelt een onderzoek in. De verdachten zitten vast.

Koperdief aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft zondagavond een 55-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Agenten werden geïnformeerd dat een onbekende persoon zat te rommelen bij een leegstaande woning. Bij de woning troffen agenten de Pekelder aan. De verdachte had al meerdere koperleiding uit de woning gesloopt. Hij had al enkele koperleidingen in een tas klaargelegd. De koperdief werd ingerekend en is ingesloten voor verhoor. Het koper werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer rijdt met valse kentekenplaat

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen op het Balkgat in Groningen een bestuurder van een scooter rijden. De passagier droeg geen helm. Toen dienders de Stadjer hierover wilde aanspreken ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging werd hij klemgereden. Bij controle bleek de kentekenplaat vals te zijn. Mogelijk dat is de bromfiets gestolen. De Groninger moest vervolgens mee naar het politiebureau. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Joyrider aangehouden

LAUWERSOOG - Een 18-jarige man uit Hamburg is zondagmiddag door de politie aangehouden in de haven van Lauwersoog aangehouden. De jonge Duitser dat hij de auto van zijn baas zonder de toestemming meegenomen. Op het haventerrein verloor de knaap de controle over het voertuig. Hij reed met de auto tegen een betonnen band aan. De auto van zijn baas raakte behoorlijk beschadigd. De verdachte moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Hij zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 17 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 259, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Paterswoldseweg:aantal geregistreerde voertuigen: 475, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Damsterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 1325, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.