Gemeente Boxmeer


Start actie 'Je eigen energiecoach'

Brabants Groen Logo

"Met Brabants Groen zitte d'r straks warmpjes bij!"

Vanaf maandag 14 juni start in de gemeente Boxmeer de actie `Je eigen energiecoach. Energiebespaartips voor thuis`. Deze actie wordt samen met de gemeenten Bernheze, Uden en Veghel en het RMB uitgevoerd. Het unieke aan de actie is dat huishoudens huis aan huis worden benaderd om mee te doen. Doel is het verminderen van het energieverbruik. De komende maanden kunnen enkele duizenden geselecteerde woningeigenaren een (gratis) advies krijgen over energiebesparing in hun eigen huis. Vervolgens kunnen alle inwoners zich in het najaar tijdens een aantal inloopavonden laten informeren over concrete mogelijkheden om energie te besparen.

Het project `Je eigen energiecoach. Energiebespaartips voor thuis' is onderdeel van de campagne Brabants Groen. Met dit project willen de gemeenten in Noordoost Brabant laten zien dat het treffen van energiebesparende maatregelen in woningen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Die maatregelen zorgen voor een lagere energierekening, een comfortabelere woning en een beter klimaat!

Gratis energieadvies
Vanaf half juni tot eind oktober valt bij enkele duizenden geselecteerde koopwoningen een brief van de gemeente Boxmeer op de mat waarin deze actie wordt aangekondigd.

Bij woningeigenaren die mee willen doen, komt een gecertificeerde energieadviseur thuis langs. Deze adviseur berekent het energielabel van de woning en geeft een maatwerkadvies. Daarna krijgen de eigenaren het rapport thuis gestuurd met een duidelijk overzicht van de huidige energieprestatie van hun woning en van de terugverdientijden van mogelijke energiebesparende maatregelen. Dankzij de landelijke subsidie is het advies kosteloos.

Bijeenkomsten over energie
Alle inwoners van Boxmeer zijn dit najaar welkom op de speciale inloopavonden over energiebesparing in de gemeente. Hier kunnen zij zich laten informeren over energiebesparing in hun woning én kennismaken met installateurs en aannemers die besparingsmaatregelen kunnen uitvoeren. De data en locaties worden bekend gemaakt via de huis-aan-huis-bladen, de gemeentelijke websites en de website www.brabantsgroen.nl.

Brabants Groen
De actie is onderdeel van de regionale campagne Brabants Groen en wordt uitgevoerd door RMB, de adviesdienst op het gebied van ruimte, milieu en bouwen voor gemeenten uit Noordoost-Brabant. Meer informatie over de actie, subsidiemogelijkheden en duurzame tips en adviezen zijn te vinden op de website www.brabantsgroen.nl.

U kunt de brief en een aantal antwoorden op veelgestelde vragen ook hieronder als bijlage vinden.

* Bijlage veelgestelde vragen energieproject 'Je eigen energiecoach'.pdfLees voor

* Brief Je eigen energiecoach.pdfLees voor