Politie Hollands Midden

Hazerswoude - Aanhouding na doorrijden na aanrijding

Hazerswoude, 21-06-2010 o De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 21 juni een 33-jarige automobilist uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden nadat hij tegen een kraanwagen was gereden en vervolgens was weggegaan.

De bestuurder negeerde op de Gemeneweg een stopteken van een beveiligingsmedewerker bij de spoorwegovergang. De bestuurder reed door en botste tegen de kraanwagen. Om te voorkomen dat de bestuurder er vandoor ging nam de beveiligingsmedewerker de autosleutel weg. Hierop werd de bestuurder boos en stelde zich agressief op. De bestuurder gaf te kennen de auto even aan de kant te willen zetten waarna hij de sleutel terugkreeg. Hij ging er echter alsnog vandoor.

De bestuurder werd op de N11, ter hoogte van de Heineken, klemgereden en aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 905 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Tevens bleek de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder.