CNV Onderwijs

21 juni 2010

Allemaal naar school - gratis kinderarbeid special

Categorie: Algemeen nieuws, CNV Onderwijs Internationale zaken

Ter gelegenheid van de Dag tegen Kinderarbeid, 12 juni, verschijnt de zesde brochure in de reeks Allemaal naar School over het thema Kinderarbeid. De relatie tussen onderwijs, schooluitval en kinderarbeid staat in deze special centraal. Wat doen scholen, leraren en leerlingen in verschillende landen doen om kinderen (terug) naar school te halen en ze daar ook te houden?

De inhoud van de Special over Kinderarbeid:
o Feiten en cijfers over kinderarbeid
o Persoonlijke verhalen uit landen waar kinderarbeid de harde realiteit is en waar leraren en vakbondsmensen samen strijden tegen schooluitval en uitbuiting van kinderen.
o Ervaringen van scholen in Nederland die in actie zijn gekomen. o Tips voor lessen en andere activiteiten op school, bijvoorbeeld rond 20 november, de Dag van de rechten van het kind.

Gratis bestellen
Allemaal naar school is een uitgave van de CNV Onderwijs, Algemene Onderwijsbond, en Education International. De brochure is -zo lang de voorraad strekt - gratis aan te vragen via
internationaal@remove-this.cnv.nl, onder vermelding van "brochure kinderarbeid", naam (en van school of organisatie) en adresgegevens en het aantal exemplaren.

---