Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Komend weekeinde files door evenementen

Komend weekeinde wordt het druk op de weg door evenementen. Vooral bezoekers aan de TT motorraces in Assen en Concert at Sea op de Brouwersdam (N57) moeten rekening houden met files.

De drukte begint al op vrijdag in de loop van de ochtend wanneer veel motorliefhebbers richting het circuit van Assen gaan voor de TT. Vorig jaar stonden er de hele ochtend lange files op de A28 vanuit zowel het noorden als het zuiden. In de middag levert de combinatie woon-werkverkeer en recreatief verkeer een hele drukke spits op. Knelpunten zijn dan vooral de A1, Amsterdam - Amersfoort, de A28 richting het noorden en de N57 van Rotterdam naar Goedereede.

Zaterdagochtend vroeg staan er opnieuw files richting Assen. In Den Haag is de binnenstad de hele dag lastig te bereiken vanwege Nederlandse Veteranendag. Op zondag wordt in het Haagse Zuiderpark Parkpop gehouden. Verkeer richting Den Haag krijgt dit weekend bovendien te maken met de afsluiting van de A12 tussen Bodegraven en Gouda. Daar wordt van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur aan de weg gewerkt.




Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB