Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.45 uur

Utrecht, 21-06-2010

Diefstal telefoon

VEENENDAAL - Een nog onbekende jongen heeft zondag 20 juni omstreeks 17.45 uur geprobeerd een telefoon te stelen van een 16-jarige jongen uit Veenendaal.

Het slachtoffer liep die middag op het voetpad aan de Kastanjelaan. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een andere jongen hem tegemoet fietsen. Plotseling keerde de jongen om en fietste voorbij het slachtoffer, hij stopte daarna op het fietspad en sprak het slachtoffer aan. Hierop ontstond een woordenwisseling tussen beiden. De 16-jarige jongen vertrouwde de situatie niet en pakte zijn mobiele telefoon om de politie te bellen. De verdachte pakte toen de telefoon uit zijn hand en rende weg in de richting van de Stationssingel. Na enkele minuten kon het slachtoffer de verdachte inhalen en greep de telefoon uit zijn handen. Vervolgens gaf de verdachte het slachtoffer een vuistslag in zijn gezicht en is weggefietst naar de Stationssingel. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Signalement

De verdachte is een jongen van ongeveer 15-16 jaar oud en heeft een lichtgetint uiterlijk. Hij heeft een lengte van ongeveer 1.65 meter, een gezet postuur en kort zwart haar. Verder droeg hij een donkerblauw vest, een blauwe spijkerbroek en zwarte Nike sportschoenen. Hij verplaatste zich met een herenfiets.Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via 0900 - 8844 (lokaal tarief).