UMC St Radboud


Fietsen voor energie, doet u mee?
21-06-2010

Een peloton fanatieke fietsers gaat geld inzamelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. In september rijden ze daarvoor de Barcelona - Nijmegen Challenge. Een loodzware tocht van twintig dagen, waarbij de deelnemers honderd kilometer per dag afleggen. Ze starten in Barcelona, doen vier landen aan en finishen bij het onderzoekscentrum van prof. dr. Jan Smeitink in het UMC St Radboud. Bij dit onderzoekscentrum komt ook het geld terecht dat de fietsers ophalen.

Smeitink en zijn team verrichten onderzoek naar een behandelmethode voor energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Om die te vinden is nog veel inspanning en geld nodig.

Zaragoza en Parijs

Tijdens de tocht bezoeken de challengers ziekenhuizen in Zaragoza en Parijs, waar ook onderzoek wordt gedaan onder leiding van prof. Smeitink.

Bent u toe aan een uitdaging?

Fiets dan mee met de Barcelona - Nijmegen Challenge! U vindt alle informatie over de tocht op de website van Energy4All, de stichting die zich inzet voor mensen met stofwisselingsziekten. Inschrijven kan daar ook, voor de hele route, of voor een deel ervan.

Sponsoren

Alle fietsers laten zich sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen. Ook u kunt ze steunen en extra motiveren door een challenger te sponsoren. Kijk bij Energy4All en kies wie u wilt sponsoren.

Ride4Kids

De Barcelona - Nijmegen Challenge is een initiatief van de stichting Ride4Kids.