Gemeente Wieringen

GGD Hollands Noorden is klaar voor het vakantieseizoen. U ook?? GGD

"Uw reis begint bij de GGD!"

Het vakantieseizoen is weer begonnen. Veel mensen zijn al bezig met de voorbereidingen van een reis naar het buitenland. Voor een aantal landen is het belangrijk dat reizigers zich van tevoren laten adviseren over ziekten die zij daar kunnen oplopen.

Zo nodig kunnen reizigers zich laten vaccineren. Met extra ingelaste spreekuren en extra inzet van personeel, nieuwe prikstoelen, de mogelijkheid om zowel online als telefonisch afspraken te boeken en een nieuwe folderlijn is GGD Hollands Noorden klaar voor het vakantieseizoen: âUw reis begint bij de GGD!â.

Reizigers kunnen bij de GGD terecht voor een persoonlijk reisadvies, vaccinatie(s) en, indien nodig, een recept tegen malaria. Voor reizen naar verre bestemmingen raden wij aan om zes tot acht weken van te voren langs te komen. Maar ook wanneer u op kortere termijn op reis gaat, blijft het zinvol om een afspraak te maken bij GGD Hollands Noorden. Er zijn 4 locaties waar reizigers de benodigde vaccinaties, malariarecepten en/of gezondheidsadvies kunnen krijgen: Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen.

Familiebezoek GGD Hollands Noorden raadt ook allochtonen die op (familie)bezoek gaan naar hun land van herkomst aan een afspraak te maken. Mensen denken vaak dat ze van ânatureâ al voldoende beschermd zijn tegen ziekten die daar voorkomen, maar dat is niet waar. Ook zij kunnen vervelende en soms gevaarlijke ziekten oplopen, zoals diarree, huidproblemen, seksueel overdraagbare aandoeningen en malaria.

Vakantielanden dichterbij? Mensen onderschatten de risico's van reizen vaak. Zeker omdat de risicogebieden voor infectieziekten niet alleen liggen in (sub)tropische landen zoals Azië, Afrika of Midden- en Zuid-Amerika. Ook dichterbij, in landen als Turkije en Kroatië kunnen slechte hygiënische omstandigheden een bedreiging vormen voor de gezondheid. Een check is eenvoudig: kijk op de (vernieuwde) website van GGD Hollands Noorden, www.ggdhollandsnoorden.nl Â