Senternovem

15-06-2010 |

Veranderingen IPC in 2011

U bent penvoerder van een pre-IPC of u bereidt op andere wijze een IPC-aanvraag voor? Dan is het goed om te weten dat op dit moment wordt nagedacht over mogelijke aanpassingen van de IPC-regeling in 2011.

De IPC regeling is afgelopen jaren een populair instrument geworden onder mkb-ondernemers. De vraag naar het instrument is dan ook ieder jaar weer veel hoger dan er budget beschikbaar is. Steeds meer aanvragen kunnen niet gehonoreerd worden. Het is tijd te bezien hoe hier iets aan gedaan kan worden.

Ingegeven door het zeer beperkte beschikbare budget voor de IPC's in 2011 en de voorziene bezuinigingen vanwege de economische recessie wordt op dit moment bezien op welke wijze het IPC-instrument efficiënter kan worden ingericht waarbij tevens de essentie van het instrument overeind blijft. Na de verkiezingen zal de nieuwe minister hierover definitief besluiten.

Voor penvoerders die op dit moment bezig zijn met het voorbereiden van een IPC-aanvraag voor 2011 is het van belang te anticiperen op mogelijke wijzigingen in de subsidieregeling en zich te focussen op die zaken die ook met een gewijzigde regeling van belang en van nut zijn voor de bedrijven. Daarbij is te denken aan het uitvoeren van de IPS-studie, het in contact treden met Syntens over te benaderen bedrijven en het werken aan samenwerking tussen groepen bedrijven. Speerpunt blijft het stimuleren van het innovatieve potentieel van het mkb door samenwerking en kennisoverdracht.

De mogelijke wijzigingen hebben geen invloed op lopende IPC-projecten, de bestaande regeling blijft hiervoor van kracht. Wijzigingsdatum |

21-06-2010