Keurmerk Uitvaartzorg scoort een tien bij vermelding op ConsuWijzer

21/06/2010 14:15

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Tilburg, juni 2010 - De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft de toetsingsprocedure van de Raad voor Accreditatie (de Keurmerkentoets) met succes doorlopen. Met een score van 100% noemt de Raad het Keurmerk Uitvaartzorg helder, transparant en betrouwbaar. Hiermee bezit het Keurmerk Uitvaartzorg een formele erkenning als kwaliteitscertificering.

Publicatie van het Keurmerk op ConsuWijzer met het rapportcijfer tien biedt consumenten de absolute zekerheid dat het Keurmerk objectief, betrouwbaar en onafhankelijk is en dat de diensten die gecertificeerde uitvaartondernemingen aanbieden, voldoen aan de belofte die het Keurmerk inhoudt.

Het Keurmerk Uitvaartzorg is in maart 2007 in het leven geroepen. De aanleiding was om het kwaliteitsniveau van de uitvaartbranche in het algemeen en het werk van de uitvaartondernemers in het bijzonder een impuls in transparantie en betrouwbaarheid te geven, door een objectieve externe toetsing voor de klanten.

Het Keurmerk staat open voor uitvaartondernemingen die uitvaarten volledig verzorgen en minstens één jaar bestaan en actief zijn. Uitvaartondernemingen die in aanmerking willen komen voor het Keurmerk worden gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie. Alleen als op alle punten wordt voldaan aan de gestelde kwaliteitseisen ten aanzien van de uitvaartzorg, wordt het Keurmerk toegekend. Jaarlijks wordt na de eerste toekenning het kwaliteitsniveau opnieuw gecontroleerd. Er wordt steeds per periode van 3 jaar gecertificeerd.

In totaal hebben nu 113 uitvaartondernemingen het Keurmerk Uitvaartzorg. Deze ondernemers voeren samen circa 80% van alle uitvaarten in Nederland uit. Nog eens 3 bedrijven doorlopen nu de aanvraagprocedure. Alle leden van de nieuwe Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) moeten de aanvraagprocedure in 2010 hebben doorlopen.

Het beschermen van de consument - (potentiële) opdrachtgever van een uitvaart - is het hoofddoel van het Keurmerk Uitvaartzorg. Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de uitvaartverzorging. Een keurmerkhouder werkt met zes inzichtelijke zekerheden: heldere afspraken over uitvoering; transparante kostenbegroting; goede organisatie van de uitvaart; bekwaam personeel; doelmatige klachtenafhandeling; en onderzoek naar klanttevredenheid.

Het Keurmerk omvat alle uitvaartverzorgende werkzaamheden: van direct na een overlijdensmelding tot en met de financiële afwikkeling en eventuele reacties na de uitvaart. De voordelen voor de consument zijn de zekerheden zoals verwoord in de keurmerkeisen: gewaarborgde kwaliteit, dus geen zorgen.





http://www.keurmerkuitvaartzorg.nl