Gemeente Maassluis

Gratis hulp voor inwoners met financiële problemen

Inwoners van Maassluis met financiële problemen kunnen gratis advies en begeleiding krijgen. De gemeente Maassluis heeft schuldhulpverlener Westerbeek ingeschakeld om mensen met financiële vragen en schulden te helpen. De ondersteuning is bedoeld voor inwoners die moeite hebben om rond te komen en die niet weten hoe ze hun schulden kunnen aflossen. Ook mensen die zich zorgen maken omdat ze hun financiële situatie niet meer overzien of hun vaste lasten niet op tijd kunnen betalen, kunnen aankloppen voor hulp. De consulenten bekijken welke vragen de klant heeft en welke ondersteuning nodig is. Dit kan variëren van individuele budgetbegeleiding, een betalingsregeling of een schuldregeling tot (tijdelijk) inkomensbeheer. Mensen die hierover meer willen weten, kunnen informatie krijgen bij de gemeentelijke afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid of bij het Wmo-loket van de publieksbalie in het stadhuis.

Wethouder Pieter Kromdijk: "Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Zeker in deze tijd van economische crisis. Daarom is deze hulp beschikbaar voor álle inwoners van Maassluis, ongeacht hun inkomen of schuldenlast. Als ze maar ouder zijn dan 18 jaar. Vaak zie je dat als mensen schulden hebben, er ook andere problemen ontstaan. Mensen die uit hun huis worden gezet of aan de drank raken. Daarom is het belangrijk hier zo snel mogelijk op in te spelen en het ontstaan van schulden zo veel mogelijk te voorkomen."

Meedoen

Hulp voor inwoners met financiële problemen is één van de speerpunten in het Participatieplan 2010 dat onlangs is vastgesteld. Ook wordt geld beschikbaar gesteld voor re-integratietrajecten, inburgering, het bestrijden van laaggeletterdheid en hulp aan mensen met psychische problemen. Het uitgangspunt van de gemeente is dat alle inwoners van Maassluis moeten kunnen meedoen aan de samenleving. In het participatieplan is beschreven op welke manieren de gemeente hen daarbij kan ondersteunen.