Gemeente Nieuwegein

maandag, 21 juni 2010

Een theater met veel kleuren, met grote muzieknoten aan de buitenkant, of in de vorm van een berg met uitzicht over de hele binnenstad... De Nieuwegeinse leerlingen van groep 6 hebben de meest uiteenlopende ideeën over hoe het Theatercomplex in de nieuwe binnenstad eruit moet komen te zien.

Leerlingen bekeken huidige en toekomstige theater en kunstencentrum

Aan de hand van een lesprogramma over architectuur van Kunst Centraal, hebben de leerlingen van groep 6 zich de afgelopen weken verdiept in de architectuur van het huidige en het toekomstige theater- en kunstencentrum. Met de klas bezochten zij eerst De Kom om het huidige theater te bekijken en daarna het Infocentrum Binnenstad waar zij de maquette van het nieuwe Theatercomplex hebben bewonderd. Aan de hand van een foto van een stukje van de maquette mochten zij vervolgens hun eigen ontwerp voor het Theatercomplex bedenken.

Ontwerpwedstrijd

Iedere groep diende de mooiste ontwerpen voor het Theatercomplex in bij de jury. Deze jury bestond uit Bert Lubbinge (wethouder binnenstad), Sandra de Vries (programmeur cultuur programma Nieuwegein, Kunst Centraal), Noor van Os (docente beeldende kunst, De Kom) en Marjolein van Veenendaal (communicatiemedewerker, Projectbureau Binnenstad). Uit de inzendingen selecteerde de jury de vier meest opvallende ontwerpen. Deze hangen vanaf 30 juni uitvergroot in een tentoonstelling op de hekken langs de bouwput van de nieuwe binnenstad op de Raadstede.

Feestelijke onthulling

Woensdagochtend 30 juni vindt de feestelijke onthulling van de tentoonstelling "Gebouw met karakter" plaats. Om 10.00 uur ontvangt wethouder Lubbinge de winnende jonge architecten en hun klasgenoten in het Infocentrum Binnenstad. Hier zijn de inzendingen van alle deelnemers tot het eind van de zomervakantie te bezichtigen. Rond 10.30 uur beweegt het gezelschap zich op feestelijke wijze naar de bouwput. Daar zal de wethouder samen met de leerlingen de vier winnende ontwerpen onthullen.

Cultuurproject

"Gebouw met Karakter" is een cultuurproject van Kunst Centraal en gemeente Nieuwegein. Het project heeft als doel scholieren kennis te laten maken met elementen van architectuur. Ze leren bewust te kijken naar de gebouwde omgeving. Hoe zit een gebouw in elkaar en waarom ziet het er zo uit. In Nieuwegein hebben de leerlingen in dit project het huidige en toekomstige theater- en kunstencentrum in de nieuwe binnenstad onder de loep genomen.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Nieuwegein is op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de stad.
lees voor
Gebruik uw browsers 'Terug'-knop om een pagina terug te gaan
* Mijn Nieuwegein/abonneren

* Nieuwsberichten

* Nieuwsbrieven

* Persberichten

* Evenementen

* Collegebesluiten

* Openbare bekendmakingen

* Projecten

* Nieuw op de site

* RSS

Eerder door u bekeken


* Persberichten

Het woord is aan...

Meer vuil opgehaald tijdens Koninginnedag

Openingstijden Stadswinkel
maandag t/m vrijdag: 08.30-13.00
woensdag: 08.30-20.00
Shortcuts (onder)

* Home

* | Adressen en openingstijden

* | Sitemap

* | English

* | LETTERS VERGROTEN


* Proclaimer

* | Hulp bij deze site

* | Colofon

* | Wat mag u van ons verwachten

* | RSS