Gemeente Den Haag

Reactie burgemeester over Parkpop


* Laatste wijziging: 21 juni 2010

Burgemeester Jozias van Aartsen heeft gereageerd op het nieuws over de optredens van Snoop Dogg en Beenie Man op Parkpop:

"Het klopt dat de organisatie met de gemeente heeft overlegd over de vervanging van Snoop Dogg. Daarbij is het niet aan de burgemeester om de groepen of de teksten van de artiesten die optreden te beoordelen. De gemeente gaat dus niet over de inhoud van de act zelf, dat is de artistieke vrijheid van de organisator van Parkpop. Dat gold zowel voor Snoop Dogg als nu bij Beenie Man.

De burgemeester is verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid. Wij kregen signalen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. Bij Parkpop lopen 250.000 mensen rond. De veiligheid van deze mensen is het allerbelangrijkste. Dat gaat boven alles. Daarom heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen en ingegrepen.

Parkpop is een open, gratis toegankelijk festival, zonder toegangscontrole. Dan heb je dus een andere veiligheidssituatie dan bij de podia waar Snoop Dogg elders in Nederland gaat optreden de komende tijd."

Eerder werd bekend dat het optreden van Snoop Dogg op Parkpop niet door kon gaan.