Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke Onderscheiding voor Piet Volders

De heer Piet Volders uit Sint Joost, geboren op 50 mei, is op zaterdag 19 juni 2010 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Akkermans reikte deze onderscheiding uit tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van mannenkoor De Wiejerdzangers.

Â

De heer Volders is werkzaam bij aannemersbedrijf Louis Scheepers te Roermond. Daarbij is hij actief als praktijkbegeleider van leerlingen en bedrijfshulpverlener.

In zijn vrije tijd zet de heer Volders zich in voor mannenkoor De Wiejerdzangers in St. Joost. In 1985 was hij mede-oprichter van het koor. Sindsdien is hij actief als muzikaal leider c.q. dirigent en heeft hij zitting in het Algemeen Bestuur. Ook is hij belast met de uitvoering van een aantal deeltaken. Zo is hij lid van de muziekcommissie, de jubileumcommissie en de concertreiscommissie.

Het mannenkoor telt op dit moment 37 leden en verzorgt muzikale uitvoeringen in binnen- en buitenland.

Â

Door degenen die hem kennen wordt hij omschreven als iemand die zich wekelijks vele uren inzet voor De Wiejerdzangers. Hij doet dit met zo veel passie, overgave en plezier dat hij inmiddels is uitgegroeid tot boegbeeld van de vereniging. De heer Volders wordt door alle leden van het koor op handen gedragen. Hij heeft al zijn hele leven een passie voor muziek. Zo heeft hij als jongen gezongen bij de (beroemde) Meersener Nachtegalen en als tiener-twintiger jarenlang in een bandje gespeeld en gezongen.

Â