Gemeente IJsselstein


Eerste ontwerpatelier Ruimte voor Lek succesvol

Ongeveer 100 bewoners en andere belanghebbenden zijn naar het eerste ontwerpatelier van Ruimte voor de Lek geweest op 16 juni. Tijdens een algemene presentatie zijn zij bijgepraat over het project en daarna hebben zij hun mening gegeven op de informatiemarkt of tijdens ontwerpsessies.
Bij de ontwerpsessies had iedereen de mogelijkheid om met de kaart op tafel opmerkingen te maken over de verschillende onderdelen van het plan. Dat konden positieve dingen zijn, maar uiteraard ook zorgen en vraagtekens.

Wensen en ideeen
De bezoekers hebben heel helder hun beeld neergezet van met name de combinatie 'natuur en kleinschalige recreatie'. Sommige bewoners willen graag een klein strandje in de buurt van waar ze wonen, anderen zien liever alleen natuur met een klompenpad/struinpad. En weer een ander vindt het belangrijk dat er een parkachtige uiterwaard ontstaat met een verhard pad, zodat mensen in een rolstoel er ook goed gebruik van kunnen maken. Ook hebben mensen hun ideeën gegeven over de locaties van sommige elementen, zoals de camperparkeerplaats in Vianen.

Reslutaten
De resultaten worden de komende tijd verwerkt en tijdens het volgende atelier maken we samen met de bewoners weer een nieuwe slag. Het tweede atelier vindt eind augustus plaats.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het plan en het ontwerpatelier op www.ruimtevoordelek.nl.