Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 juni

Alkmaar, 21-06-2010 o 15.15 uur

Getuigenoproep brand in woning

Hoorn, maandag 21 juni

Op de Boogschutter brandde maandagochtend rond 02.15 uur een woning volledig uit. Zaterdagnacht was er in dezelfde woning brand. Hierbij ontstond alleen roetschade. Zondagnacht ontstond er opnieuw brand in dezelfde woning. Deze keer brandde het huis volledig uit. Er raakte beide keren niemand gewond. Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Boogschutter rond bovengenoemd tijdstip? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na inbraak

Hoorn, zondag 20 juni

Een 45-jarige man uit Heerhugowaard is zondagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Blauwe berg. De politie kreeg een melding dat er zou worden ingebroken bij een bedrijf aan de Geldelozeweg. Getuigen hadden gezien dat een man de struiken in rende aan de Blauwe berg. De politie trof hier inderdaad een man aan met naast hem twee koffers. Deze bleken afkomstig te zijn van de inbraak. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij het bedrijf bleek een raam te zijn ingeslagen aan de achterzijde. Vermoedelijk is men hierdoor naar binnen gekomen.

Drankrijders

Schagerbrug, zondag 20 juni

Een 34-jarige Poolse automobilist werd zondagavond 19.45 uur aangehouden op de Westerduinweg. De man, een beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 435 ug/l. Dit bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Egmond aan den Hoef, zondag 20 juni

Een 24-jarige Poolse automobilist werd zondagavond rond 23.15 uur aangehouden op de Hoeverweg. Een getuige had de man zien rijden op de N9 en zag dat hij nogal slingerend reed. Hij meldde dit aan de politie. Deze trof de auto van de Pool aan bij een tankstation. De man moest blazen en blies 795 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Tuitjenhorn, maandag 21 juni

Een 26-jarige automobilist uit Tuitjenhorn werd maandagochtend rond 00.35 uur aangehouden op de Manusveert. De man blies 870 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Getuigenoproep mishandeling

Den Helder, zondag 20 juni

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 38-jarige man uit Den Helder. Dit gebeurde zondagochtend rond 02.40 uur op de Koningstraat. In eerste instantie hield de politie een 30-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van het mishandelen van de 38-jarige man. Het slachtoffer sprak deze man in een café aan omdat hij met een glas naar buiten wilde lopen. Hij vertelde de man dat dit niet is toegestaan. Hierop werd hij op de grond gegooid en mishandeld door een aantal onbekend gebleven mannen. Het slachtoffer voelde een harde klap op zijn hoofd, vermoedelijk is hij geslagen met bierflesjes. Met een flinke hoofdwond is de man naar het ziekenhuis vervoerd. De aangehouden bleek later niet betrokken te zijn bij de mishandeling van het slachtoffer.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Brand in leegstaand café

Den Helder, maandag 21 juni

Maandagochtend brak rond 01.15 uur brand uit in een café aan de Polderweg. De brandweer kon de brand na enige tijd blussen. De huurster van het pand doet van de week aangifte van brandstichting. Of hiervan sprake is wordt verder onderzocht.