Witteveen en Bos

Schoolmeisjes maken kennis met techniek bij Witteveen+Bos

(18-06-2010)

Op donderdag 10 juni hebben 31 meisjes uit groep 7 van de St. Josephschool uit Breda de Bredase vestiging van Witteveen+Bos bezocht. Doel van het bezoek was de meisjes kennis te laten maken met techniek en met vrouwen in technische beroepen.

Er waren verschillende proefjes voor de meisjes ontwikkeld, zodat ze zelf aan de slag konden als technisch adviseur. Een woonwijk met verschillende soorten overlast (stank, wateroverlast bij fikse regen en parkeeroverlast) werd onder de loep genomen. Bovendien lag er in de wijk een discotheek die voor geluidsoverlast zorgde en ook nog eens wilde uitbreiden. De meisjes hebben kennis gemaakt met verschillende vakgebieden als constructietechniek, riolering, vergunningen en planbegeleiding en de milieuthema´s geur, geluid en bodem.

De aanleiding voor deze dag was de Europese girlsday, die is bedoeld om jonge meisjes enthousiast te maken voor techniek, bèta en IT. De bijeenkomst bij Witteveen+Bos was georganiseerd door de vrouwelijke medewerkers in Breda.