Gemeente Kapelle

Kinderen koken voor senioren in Wemeldinge

Tien kinderen (zeven meisjes en drie jongens) doen met groot enthousiasme mee aan de workshop koken in dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Onder het motto âKoken is Coolâ is door het jongerenwerk van de gemeente Kapelle een kookcursus georganiseerd voor kinderen uit groep 7 en 8. Doel is om kinderen de basis bij te brengen van voorbereiding en bereiding van de warme maaltijd. Drie keer zijn de kinderen inmiddels aan de slag gegaan onder begeleiding van vijf enthousiaste vrijwilligers en de beheerder van De Wemel als chef-kok.

Themaâs

De vier lessen hebben elk een eigen thema, de eerste les Indisch koken met nasi goreng, saté met zelfgemaakte pindasaus, pittige gehaktballetjes en sambalboontjes.

De tweede les ging op de Italiaanse toer met pasta en pizza. Een âkeurmeesterâ heeft de gerechten geproefd en gaf een hoog waarderingscijfer. De eerste ster is binnen. Voor de derde middag zijn de bewoners van de seniorenappartementen bij De Wemel uitgenodigd voor een boerenmaaltijd. Maar liefst 18 bewoners durfden te komen proeven van de uitgebreide maaltijd met bloemkool, erwtjes en wortelen, zelfgemaakte appelmoes, salade, gekookte aardappelen, kipfilet met kerriesaus en gehaktbal met bijpassende jus. Als nagerecht twee soorten zelfgemaakte vla met vruchten. De tafels in de grote zaal zijn door de kinderen feestelijk gedekt en de gerechten werden bijna professioneel door hen geserveerd. Ook entertainment ontbrak niet. In de nazit hebben enkele meisjes met gitaarbegeleiding âoudeâ liedjes gezongen. Alle gasten waren vol lof over de gerechten en de wijze waarop de kinderen het diner op tafel brachten. De kookcursus wordt op 1 juli 2010 afgesloten met de workshop pannenkoeken bakken. Na afloop krijgen de kinderen een kookdiploma. Zowel deelnemers als assistenten hebben genoten van de gezellige sfeer en vinden dat de kooklessen zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Ingezonden door een vrijwilliger van de kookworkshop