Unicef


Eerste UNICEF Open groot succes!

Het eerste UNICEF Open, het grastoernooi in Rosmalen is zaterdag 19 juni gewonnen door de Oekraïner Sergiy Stakhovsky en de Belgische Justine Henin. Het toernooi was voor alle partijen een groot succes.

21 juni 2010, Rosmalen
UNICEF Open

`Een mooi toernooi, mooi tennis en het heeft veel opgeleverd voor kinderen. Dat vinden we uiteraard fantastisch,' aldus UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandri. Ook toernooidirecteur Marcel Hunze blikt tevreden terug. `We hebben gemerkt dat de nieuwe naamgeving veel sympathie oplevert, zowel bij spelers als bij bezoekers en sponsoren.'

eindscore UNICEF Open in cijfers


* 55.000 bezoekers

* 96 toptennissers

* 87 spelers droegen de blauwe UNICEF-veters
* 267 geslagen aces op het centre court

* 1.352 bezoekers droegen 15 eurocent bij per geslagen ace
* 5 bedrijven droegen 7,50 euro bij per geslagen ace
* alles bij elkaar leverde het 360.984 sportlessen op voor kinderen!

Nog niet eerder verbond een sportevenement haar naam aan UNICEF. UNICEF betaalt hier niets voor en krijgt op een bijzonder manier de kans om onder de aandacht te komen van een breed publiek en dat gebeurde als volgt:

Blauwe veters gegarandeerde winst!

blauweveters Alle 96 spelers van het toernooi werd vooraf gevraagd om te spelen met UNICEF blauwe veters. Voor iedere speler die de veters droeg, doneerde ICT bedrijf Dimensys 100 euro aan UNICEF. Maar liefst 87 spelers deden mee met deze actie. De nummer drie van de wereld Dinara Safina, was een van de weinige spelers die de veters niet te droeg, ze verloor al op de eerste speeldag waarop er vanuit het publiek geluiden opgingen dat ze dan ook de blauwe UNICEF veters maar had moeten dragen.
Resultaat blauwe veteractie: 8.700 euro voor hulpprogramma's voor kinderen van UNICEF.

Meedoen met de UNICEF Ace Club

Verder konden bezoekers en bedrijven UNICEF steunen door 0,15 cent (bezoekers) of 7,50 (bedrijven) bij te dragen per geslagen ace op het Centre Court. 1352 mensen deden mee en kregen de blauwe UNICEF-veters cadeau. Oud-tennister Kristie Boogert hielp de hele week volop mee om aandacht te vragen voor de Ace Club en ook alle officials en ballenjongens en meisjes droegen de veters om het blauwe vuur aan te wakkeren. Resultaat UNICEF Ace Club: 360.984 sportlessen voor kinderen!

Bedrijven in actie

Daarnaast waren er allerlei sympathieke initiatieven van sponsoren. Zo verdubbelde Van Cromvoirt Makelaardij de opbrengst van een golfactie. XSData PST bood UNICEF een nog niet op de markt gebrachte elektrische fiets aan. Achmea verlootte deze EAGLE e-bike onder het publiek. In de Service Kooi van Ricoh kon je - tegen een kleine betaling - de snelheid van je service laten meten. DE opbrengst hiervan was voor UNICEF.

Justine en UNICEF

justinehenin Dat Justine Henin de damesfinale won, is haar door UNICEF zeker gegund. De Belgische tennisster zet zich al jarenlang vrijwillig in als ambassadrice van UNICEF in België. Op de persconferentie bij aanvang van het toernooi vertelde ze hoeveel indruk de reizen voor UNICEF op haar maakte. Ook beloofde ze de UNICEF-veters op Wimbledon te blijven dragen. Hopelijk zorgen ze daar wederom voor succes!

UNICEF betaalt niets voor de naamgeving. De naamgeving wordt mogelijk gemaakt door de partners Achmea, Ricoh en Libéma. De samenwerking is voor drie jaar aangegaan. Volgend jaar is er dus ook weer een UNICEF Open.