Provincie Flevoland Busstation Dronten

Zomerbus ook tussen Lelystad en Harderwijk

Publicatiedatum: 21 juni 2010

De Walibi Express doet deze zomer ook Lelystad aan. Gedeputeerde Staten van Flevoland (GS) hebben besloten om de proef met de doorgetrokken Walibi Express voort te zetten in het hoogseizoen in 2010. Dat bevordert het toerisme. Anders dan vorig jaar is de zomerbus niet gratis.

De bus rijdt in 2010 ook over de Bremerbergdijk om de camping, bungalowparken, jachthaven, surfschool en stranden bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Bovendien rijden er in de ochtend en in de middag bussen van Lelystad naar Walibi World en van de Flevoboulevard naar Batavia Stad en Lelystad.

Evaluatie proef

In 2009 is een proef gestart met doortrekking van de Walibi Express van Walibi World naar Elburg, 't Harde en Dronten en met gratis openbaar vervoer. Op basis van de evaluatie van deze proef hebben GS besloten om de proef in 2010 voort te zetten met de volgende wijzigingen:
* Er komt een afzonderlijke bus van 't Harde en Elburg naar Walibi World. Bij Walibi is een overstap mogelijk op de bus naar Harderwijk.

* De bus gaat over de Bremerbergdijk rijden, waarmee de camping, bungalowparken, jachthaven, surfschool, stranden en restaurant ook bereikbaar zijn.

* Er komen in de ochtend twee ritten van Lelystad en Dronten naar Walibi World en twee ritten van de Flevoboulevard (Walibi World) naar Dronten, Batavia Stad en Lelystad en in de middag twee ritten in omgekeerde richting.

* Op de bus zijn speciale combikaartjes voor Walibi-World en alle reguliere OV-kaarten geldig.

* Voor gasten van de accommodaties zijn er voordelige dagkaartjes van 2 euro, geldig op de bussen tussen Harderwijk, Walibi, Elburg en 't Harde.

* De bus rijdt van vrijdag 2 juli t/m zondag 29 augustus en in de eerste twee weekenden van september (Blues en jazzfestival Flevoboulevard Swingt op 4 en 5 september en Botter- en Monumentendagen in Elburg op 10 en 11 september).

Toerisme

Gedeputeerde René van Diessen: `De provincie Flevoland wil met deze busverbinding onder andere de kwaliteit van het toeristische product Flevoland vergroten. De verlengde Walibi Express verbetert de bereikbaarheid van de accommodaties en attracties langs de Flevoboulevard. Ik ben blij dat Batavia Stad nu ook op de route ligt. Mooi is ook dat recreanten die de bus nemen, geen parkeerproblemen hebben in Harderwijk of Elburg.' De kosten van de proef bedragen rond de 250.000 euro. Daarvan draagt de provincie 175.000 euro bij. De rest is afkomstig van derden en uit de kaartverkoop.