Politie Hollands Midden

Leiden - Drie jongens aangehouden op verdenking van beroving

Leiden, 21-06-2010 o De politie heeft op vrijdag 18 juni omstreeks 16.20 uur twee 15-jarige jongens uit Leiden aangehouden op verdenking van beroving van een 13-jarige jongen uit Leiden onder bedreiging van een wapen. Op zaterdagochtend is er een derde verdachte in deze zaak aangehouden: een 14-jarige jongen uit Voorschoten.

De beroving vond plaats op donderdag 17 juni omstreeks 20.00 uur op de Titus Brandsmalaan. De jongen raakte eerder die avond met de verdachten aan de praat en zij vroegen hem met hen mee te gaan. De jongen werd op een gegeven moment tegen een muur gezet en bedreigd met voorwerp gelijkend op een vuurwapen. De jongen had niks bij zich en mocht toen weer gaan.

De politie werd gewaarschuwd. Zij heeft onderzoek gedaan en kon uiteindelijk de verdachten aanhouden in hun woning. In het huis van één van de 15-jarige jongens werden acht nepvuurwapens aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De twee jongens van 15 jaar uit Leiden worden op maandag 21 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nepvuurwapens zijn in Nederland verboden: juist omdat zij vaak niet van echt zijn te onderscheiden en daarom voor verkeerde doeleinden als een overval gebruikt kunnen worden.