Gemeente Hoorn

Gemeente zal nieuwe schade De Opgang op vandalen verhalen

Afgelopen weekend is het dak van sporthal De Opgang wederom op verschillende plaatsen beschadigd, waarschijnlijk door vandalisme. Vanmorgen heeft een gespecialiseerd bedrijf het gebied bij de peuterspeelzaal afgezet en de beschadigde asbesthoudende dakleitjes verwijderd. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond. Wanneer de daders bekend zijn, wil de gemeente Hoorn de kosten zoveel mogelijk op hen verhalen.

Sporthal De Opgang heeft een dak van asbesthoudende leitjes. Als deze leitjes van het dak komen en breken, kunnen asbestvezels vrijkomen. Nadat een aannemer de gemeente daar op attent maakte, heeft het college van B en W vorige week maandag opdracht gegeven het gebied met hekken af te zetten en schoon te maken. Aan het einde van de week was het gebied rond de sporthal, op het openbaar groen na, schoon. Deze week worden de schoonmaakwerkzaamheden afgerond met het openbaar groen rond de sporthal en de scholen.

Vandalen betalen De gemeente Hoorn doet aangifte bij de politie van het vandalisme. Samen met de politie onderzoekt de gemeente wie de schade aan De Opgang heeft veroorzaakt. De gemeente wil niet dat de kosten van het vandalisme voor rekening van de gemeenschap komen, maar wil deze op de dader(s) verhalen. De kosten van de schoonmaakwerkzaamheden bedragen zon 10.000 euro per incident. Tot er een oplossing is, zorgen de gemeente en politie voor extra toezicht bij de sporthal.

Tips De gemeente vraagt inwoners om vooral de ogen open te houden en vandalisme te melden. Dit geldt zowel voor het incident in het weekend van 19 en 20 juni bij De Opgang, maar ook voor andere situaties waarin iemand getuige is van vandalisme, andere overlast of criminaliteit. Mensen kunnen hun melding doen bij de politie, via het telefoonnummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.