Kroon op het werk

Deen supermarkten ontvangt het estafettestokje voor goed personeelsbeleid

Deen supermarkten ontvangt het estafettestokje voor goed personeelsbeleid!

Deen Supermarkten heeft afgelopen vrijdag 18 juni jl. het estafettestokje mogen ontvangen van het Waterlandziekenhuis uit Purmerend. Waterland heeft Deen Supermarkten voorgedragen omdat zij veel projecten draaien met kansarmen op de arbeidsmarkt en het bedrijf veel aandacht besteedt aan preventie, met name door het gebruik van het preventiekompas van NIPED. Hierdoor is het ziekteverzuim aanzienlijk verlaagd. In totaal heeft Deen nu 59 winkels. Met de groei van het aantal winkels, groeit ook de organisatie achter de schermen. Een modern distributiecentrum centraal gelegen in Hoorn en een distributiecentrum in Beverwijk verzorgen nu de dagelijkse goederenstroom naar de winkels. En met inmiddels ruim 5000 mensen in dienst behoort Deen tot de grootste werkgevers van West-Friesland.

Onder het genot van een heerlijke taa rt met de logo's van het Werkgeversforum, Deen en NIPED, werd het kroontjesestafettestokje* overgedragen aan de Manager P&O van Deen, heer S. Butter. Na afloop konden de deelnemers onder begeleiding van een Deen medewerkster zelf een bouquet bloemen samen stellen zoals die dagelijks vers naar de vestigingen van Deen gaan.

Deze middag is er ook aandacht besteed aan Validpeople. Validpeople is een vacaturebank gestart voor werkzoekenden met een `lastig lichaam' zoals Nicolette Mak, initiatiefnemerster van deze actie, het noemt. In
1 week tijd heeft zij met vereende krachten 104 werkgevers het convenant laten doen tekenen. Waaronder de heer Rutte, lijstrekker van de VVD.

In het convenant staat dat bedrijven overtuigd zijn van het belang van diversiteit binnen de organisatie. Ze committeren zich aan het ontwikkelen van een duidelijke strategie, gericht op het verbeteren van de toegang en behoud van werk voor werknemers met een lastig lichaam. Binnen zes maanden voeren de bedrijven een nulmeting uit in de eigen organisatie. Van daaruit wordt een stappenplan ontwikkeld. Ook Deen Supermarkten, Het Waterland ziekenhuis en NIPED staan achter het convenant, tijdens de overdracht van het estafettestokje hebben zij zich ook aan dit initiatief gecommitteerd. Bedrijven die mee willen committeren en mee willen doen kunnen met het Werkgeversforum contact op nemen via info@kroonophetwerk.nl. Dan sturen hij het convenant toe.

Voor meer informatie over het convenant zie ook:


- Convenant over gehandicapte werknemers trekt 104 werkgevers
- Valid Foundation

- Rutte ondertekent convenant


---

---

*Naast deelnemers aan de Kroon op het Werk prijs zijn er in Nederland veel meer bedrijven of organisaties die een bijzonder of vooruitstrevend verzuim- en (re)integratiebeleid voeren. Eigenlijk is het heel jammer dat er jaarlijks maar vijf organisaties genomineerd worden en er slechts één de prijs daadwerkelijk wint.

Daarom heeft het voormalige Commissie het Werkend Perspectief (initiatiefnemer van Kroon op het Werk) de Kroontjesestafette bedacht; een mooie trofee in de vorm van een plexiglazen stokje dat organisaties aan elkaar doorgeven en zo jaarlijks meer organisaties voor hun verzuim- en (re)integratiebeleid in het zonnetje te zetten. Heeft u een bedrijf waarvan u denkt die verdient een onderscheiding, neemt u dan contact met ons op. Info@kroonophetwerk.nl.
Poortwachter logo