Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 25 mei 2010

Persbericht

Maandag 21 juni 2010:
Midsummer Nightmare op kasteel Doorwerth
Muziekgezelschap Het Ensemble viert de midzomernacht op kasteel Doorwerth met een duivels feestje! Dood en verderf spelen de hoofdrol in dit theatrale concert met muziek van onder andere Schubert en Moessorgsky. De duistere sfeer houdt u voortdurend in de ban. Na een zeer succesvol uitverkocht concert in de zomer van 2009 nu op reprise. Zondag 21 juni te zien in kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth. Aanvang: 22.00 uur. Entree ¤ 21,50, beggunstigers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen ¤ 19,50. Reserveren tel. 026-3397406 of per e-mail: DDoorwerth_receptie@mooigelderland.nl.

Het Ensemble
Het Ensemble treedt buiten de gebaande paden en brengt klassiek repertoire in een eigentijds jasje. De musici laten zich inspireren door de locatie, de gelegenheid, het jaargetijde en het publiek en stellen aan de hand daarvan een concert samen. Theatrale middelen worden ingezet om de focus van het publiek naar de inhoud van de composities zelf te brengen. Met diverse en verrassende programma's wordt het publiek meegenomen in de wondere wereld van de klassieke muziek. De zestien musici van Het Ensemble zijn allen afgestudeerd of in de laatste fase van hun conservatoriumopleiding. De concerten met Het Ensemble zijn voor hen een fantastische gelegenheid om hun fantasie de vrije loop te laten en te zoeken naar nieuw repertoire, arrangementen te maken, te componeren en nieuwe concertideeën uit te werken. Met een bezetting van praktisch alle klassieke instrumenten zijn de mogelijkheden haast onbegrensd.

Kasteel Doorwerth
Oppermachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom, ligt kasteel Doorwerth. Vandaag de dag bekend vanwege zijn opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. In de loop der eeuwen hebben diverse families het complex uitgebreid tot zijn huidige vorm. Het kasteel is na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog (wederom) uit zijn as herrezen. In 2006 is het kasteelmuseum heringericht waarbij zowel de geschiedenis van de jacht (Nederlands Jachtmuseum) als die van de bosbouw in Nederland. Daarnaast kunt u naar het Museum Veluwezoom. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer letterlijk ruiken en horen. Een zinnenprikkelende ervaring. Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth A50 Den Bosch - Arnhem, afslag N225 richting Oossterbeek. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.



Ingezonden persbericht