Ingezonden persbericht


Vaarvakantie voor cliënten van Woonzorggroep Samen

Vakantie-hospitaalschip 'Prins Willem Alexander' gooit wederom de trossen los

Schagen, 14 juni 2010 - Woonzorggroep Samen organiseert voor de vijfde maal een vaarvakantie voor haar cliënten. Op 21 juni aanstaande vertrekt het luxe ingerichte vakantie-hospitaalschip 'Prins Willem Alexander' vanaf Enkhuizen voor een onvergetelijke vakantieweek.

Woonzorggroep Samen heeft twee vaarweken gepland om zoveel mogelijk cliënten te laten genieten van een heerlijke vakantie. Per week gaan er 50 cliënten mee, die vergezeld worden door medewerkers van de woonzorggroep, waaronder een arts, verzorgenden en vele vrijwilligers. Tijdens de vaartocht door Hollandse wateren doen zij Rhenen, Zutphen, Kampen, Harderwijk en Enkhuizen aan. De vakantievierders krijgen een uitgebreid programma voorgeschoteld, waar ook verschillende artiesten aan meewerken.

Het vakantie-hospitaalschip is eigendom van de Stichting Varende Recreatie (SVR), welke in 1972 werd opgericht door de Nationale Ziekenhuisraad om vaarvakanties te organiseren voor zorgbehoeftige ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Het schip heeft een lengte van bijna 85 meter, is 9,90 meter breed en is uitgerust met alle voorzieningen. Zo zijn alle dekken bereikbaar met een (bedden)lift.

De vaarvakantie is mede mogelijk gemaakt door sponsoring, waardoor de prijs die cliënten betalen redelijk is gebleven. Op 25 juni zal het schip weer aanmeren in Enkhuizen om op 27 juni opnieuw af te varen.

Over Woonzorggroep Samen
Het centraal bureau is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Zijpe. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten. Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.


Noot voor redacties


Voor meer informatie (